Scanoffice

Scanoffice
Scanoffice är ett av Nordeuropas ledande företag inom import och partihandel av luftkonditioneringsutrustning samt luftvärmepumpar så som Mitsubishi Electric och Scanvarm. Scanoffices återförsäljare är huvudsakligen installationsföretag inom kyl- och vvs-branschen så som Sofia Allvärme AB. Scanoffices marknadsområden är Finland, Sverige, Norge och Danmark.

Förutom import och partihandel, ingår också utbildningar och support till Scanoffices återförsäljare, garantihantering samt reservdels- och tillbehörstjänster vilket Sofia Allvärme är en del av. Till produktsortiment väljer Scanoffice enbart branschens bästa och mest pålitliga märkesvaror så som Mitsubishi Electric. För att säkerställa kvaliteten och effektivieten funktionstestas alla produkter, dels av Scanoffice själva men också av VTT (den Finska statens provningsanstallt).

Hur Mitsubishi Electric och Scanvarm fungerar
Mitsubishi Electric  och Scanvarm består av två enheter: en inomhusdel och en utomhusdel. Kompressorn, som sitter i utedelen, tillverkar det behövda trycket samt cirkulerar köldmediet mellan de här två enheterna. I utomhusdelen förångas köldmediat och tillvaratar effektivt värmeenergi från utomluften. När köldmediet cirkulerar till inomhusdelen omvandlas gasen till flytande form och vätskan avger värme från köldmediet. Hela denna process blir mycket effektivt då den elenergi som behövs för att driva runt processen är ungefär en fjärdedel jämfört med den värmeenergi som man får ut.

Kommentarer inaktiverade.